Politiska viljan okänd av förvaltningen

Det är med lätt frustration jag läser i Skånskan om hur diskussionerna går om Källhaga. Förvaltningen väntar, enligt tidningen, på politiskt beslut om man ska släppa servicelägenheterna på Källhaga till de äldre. Alternativet är att göra om dem till ett LSS boende eller upplåta dem till människor med betalningssvårigheter. Jag kan inte göra annat än att beklaga att de boende som känner oro inför förändringen – det finns ingen reell anledning till denna oro.

Det är redan klart att servicelägenheterna på Källhaga skall vara till för de äldre med omvårdnadsbehov. En enig alliansgrupp i socialnämnden har redan konstaterat detta. Att förvaltningen inte är informerad om dessa planeringsförutsättningar är bekymmersamt.

Ingen inom alliansen, mig veterligen har uttryckt något annat. Göte Andersson (fp) har helt rätt i artikeln 2010-06-05 (som av någon outgrundlig anledning inte finns på SkD-webben) när han kritiserar detta uthyrningsstopp. Behoven finns, lägenheterna finns, politiska viljan finns, vad mer behövs för att börja exekvera? Frågan är om det ens finns ett beslut om uthyrningsstopp att riva upp? Jag har inte hittat något sådant i protokollen.

Det är klart, att om man hade kunnat hitta stora besparingar så hade lägenheternas användning varit upp till diskussion. Det förslag som presenterats för Socialnämnden hade kostat åtskilliga pengar, utan uppenbar framtida besparing. Förutsatt att man inte hittar guld under Källhaga, är beslutet lätt.

Det verkar dock bara vara Socialdemokraterna som tycker LSS-boende på Källhaga är en bra idé efter att ha läst Susanne Meijers inlägg på Skånska Dagbladets webb. Bäva månde Hörbys skattebetalare om Socialdemokraterna har så stort inflytande på politiken i Hörby – fast det skulle vara bra för mopedister som kör utan hjälm…

Uppdaterad: Ny artikel i Skånskan 2011-06-08: ”Oron stor bland de boende

4 svar på ”Politiska viljan okänd av förvaltningen

 1. susanne meijer (S)

  Per Elis, jag vet inte om du är läskunning, med du verkar vrida till det mesta så det passar dina syften. Det finns inget ställningstagande till något LSS boende i min kommentar. Dock betackar jag mig för alla märkliga och okunniga och osympatiska skriverier om vad LSS står för. Kanske dags för en hermodskurs. Du kanske skall prata med dina borgar kompisar så vi får loss pengar till att bygga bra lägenheter. Fast ni har ju haft spenderbyxorna på i och satsat på annat.

  Svara
 2. axel eriksson

  Susanne Meijer beskriver själv i sin kommentar i SkD att LSS står för t ex hjärnskadade barn efter moped-olycka.Eller det kanske inte var meningen att man skulle uppfatta det så. I SkD-inlägget från Susanne verkar det som socialdemokraterna i Hörby vill återinföra Ättestupan. I och för sig ”ekonomiskt praktiskt” för kommunen eftersom man då slipper allt vad äldreomsorg heter.

  Svara
 3. susanne meijer (S)

  Hej Axel. Det tolkas på olika sätt i när man läser i tidningen och inte talar med varandra. LSS står för lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, det finns olika persongrupper som har lagstöd till sin hjälp. Jag är motståndare till att vi ställer grupper mot varandra. Hur du får till det med ättestupan fattar jag inte. I min värld lever vi tillsammans äldre, friska, unga, sjuka och handikappade. Debatten har blivit snedvriden tycker jag, äldreomsorgen är prioriterad liksom vård och omsorg till alla våra innevånare som behöver stöd och hjälp. Tyvärr så finns inte pengar avsatta av borgarna tillräckligt i budgeten. Jag skulle gärna se ett bra område med boende, stöd och fritidsaktiviteter för personer med funktionshiner, handikapp etc. oavsett ålder.

  Svara
 4. Pingback: Utredningar för utredningars skull « perelis.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.