Vet huvudet vad handen håller på med?


På kommande Socialnämndsmöte den 22/03 skall nämnden fatta beslut om organisationen. Men när jag läser kallelsen till kommunstyrelsens arbetsutskott dagen innan, den 21/3, ser jag att även arbetsutskottet är inne och tassar på samma område.

Utdrag från kallelse till KSAU 2012-03-21, organisation även där

Så när båda organen inom kommunen pratar om samma organisation samtidig, då tycker jag det tyder på bristande organisation.

Hur kan det komma sig att när vi i socialnämnden skall fatta årets viktigaste beslut på torsdag, har kommunstyrelsens arbetsutskott varit inne och skall fatta beslut om delar av den verksamheten som socialnämnden beslutar om? Det känns inte som att vi har en linjär beslutsprocess inom kommunen.

Nej, jag förutsätter att ovan ärende i KSAU är ett informationsärende för orientering och att inga beslut skall tas i kommunstyrelsens arbetsutskott innan socialnämnden och partigrupperna har diskuterat situationen.

Det råder ingen tvekan om att socialnämndens beslut är synnerligen prioriterat. Det är helt fundamentalt att snabbt komma igång med det nya arbetsgången och då har vi inte tid med några beslutssnurror.

2 svar på ”Vet huvudet vad handen håller på med?

 1. Lars Ahlkvist

  Alexander Graham Bell uppfann telefonen. Då kan man klara ut frågor som denna, som fö var rätt klar för ledamöterna i Kommunstyrelsen senast. Fast då var Du ute och reste i Asien tror jag.

  Svara
 2. Exilskåning

  Hoppsan…

  Det har sina nackdelar att leva i exil – jag måste ha missat något!
  Jag var faktiskt alldeles säker på att Per Elis innehade ett antal förtroendeuppdrag både i och för ett av de tongivande partierna i femklövern. Men jag måste haft fel för mig. Det här känns som ett oppositionsbeteende. Jag menar, att kommunicera via blogg…
  Det brukar man ju oftast inte göra med sina parti/koalitionskamrater.
  Snarare är det ju så man brukar göra för att (försöka) misskreditera sina politiska meningsmotståndare när de sitter vid makten, och inte man själv.

  Inget halmstrå verkar för litet för att greppa, när det gäller att framhäva sin egen förträfflighet framför partikamrater och koalitionspartners.

  Men – som jag skrivit tidigare i några sammanhang – verkar syftet med alla konfrontationer med den femklöverkoallition du själv ingår til syvende og sidst vara att till varje pris ”sätta dit” kommunalrådet. Själva sakfrågan spelar ingen större roll – det kan lika gärna vara socialnämnd, som nya kommunhus eller Namibiaprojekt.
  (M)aktkamp inför nästa val…?
  Och min fråga kvarstår: Är det verkligen en framgångsrik metod? Finns inte risken att väljarna helt enkelt tröttnar på ett parti vars företrädare i offentligheten käbblar med varandra – och lägger sina röster nån helt annanstans nästa val…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.