Glöm inte förslaget om LOV i Hörby

Av | 2011-04-11

Skånska Dagbladet rapporterar om förslaget från Venche Larsson (m), om att lägga ut personliga assistenterna på entreprenad. Det är jättebra att vi får in dynamik inom utförarverksamheten.

Vad som kanske är ännu större är när Maria Danielsson (c) tar upp att man i Hörby skall införa lagen om valfrihet (LOV) i Hörby. I princip går det ut på att brukarna själva kan välja vilken utförare man vill ha. Förslaget öppnar upp för ytterligare möjligheter till en servicesektor i Hörby.

Förslaget, som för varje borgerlig representant är precis vad man tycker skall ske, triggade omdelbart en ideologiskt betingad reflexmässig kommentarer från Susanne Meijer (s) om hur dåligt det är med valfriheten.

Nu skall ärendet beredas av förvaltningen. Tyvärr är det svårt att avgöra när förvaltningen kan komma tillbaka med ett yttrande, då  de är hår tbelastade med andra ärende och personalavhopp.

Ett svar på ”Glöm inte förslaget om LOV i Hörby

  1. Lars Ahlkvist

    Det kan vara bra att veta att femklövern redan tagit ställning för att införa LOV. Förvaltningen och nämnden har uppdraget att ta fram regler för hur detta ska ske sen tidigare. Nu har ju detta med ekonomin, och den stora upphandlingen av Vallgården, tagit en hel del uppmärksamhet i anspråk.

    Men jag utgår från att det tidigare utlagda uppdraget om Lagen om Valfrihet fullföljs.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.