Miljöpartiet till angrepp på alliansens ledamöter med osanningar


Miljöpartiets båda representanter i kommunfullmäktige tänker inte avvakta Socialnämndens svar – redan nu är man ute i media och utser sig själva till offer i en stor konspiration . Så här uttalar sig Socialnämndens ordförande till Sydnytt 2011-12-07:

Enligt Jane Cimmerbeck har flera ledamöter inte kunnat acceptera att ordförandeposten gick till en miljöpartist.

Det är nog bara Miljöpartiet själva som inte ser ledarskapsproblemet. I kommentarfältet till en artikel i ämnet på Skånska dagbladet kommenterar Miljöpartiets ordförande 2011-12-07 följande:

I ett år har trakasserierna av ordföranden pågått. Få av ledamöterna har reflekterat över att det är TILLSAMMAN som nämnden får sin styrka. En grupp av några personer har istället för samarbete ständigt letat efter tillfällen att förringa, smutskasta och motarbeta ordföranden, påhejade av den mest kryssade ”politikern” i Hörby.
Detta är definitivt inte det innehåll som jag önskar inom politiken.
Tyvärr är nog loppet kört för socialnämndens nuvarande sammansättning men jag tycker att de inblandade är skyldiga ordföranden en gemensam ursäkt.

Det är uppenbart att Miljöpartiets förmåga att se bristerna inom Socialnämndens ledarskap är starkt begränsat och färgat av något som kan liknas vid bunkermentalitet. Det tydligaste exemplet är beslutet om Källhaga i somras, när ordföranden drev socialnämnden i en ortogonal riktning mot hur nämnden ville. På ett kaosartat möte med massor av yrkanden tvingade en enig nämnd fram ett beslut mot sin egen ordförande, som stretade emot in i det sista. Lyssnande och beredning – var fanns dessa aktiviteter när de behövdes? Ordföranden skickanerade sin nämnd genom att säga att beslutet var oseriöst – är det så en sann demokrat och ledare talar?

Att vi skall be om ursäkt för ordförandens dåliga ledarskap förefaller ju vara ett hån från miljöpartisternas sida mot alliansens representanter. Dessutom angriper de Pelle Skerup, som om han stod bakom och hejade på någon kampanj. Snacka om att man är ute och cyklar i sin argumentation och att man synes lida av någon förföljelsemani. Jane Cimmerbeck säger i en intervju i Skd 2011-12-09:

– Det är få som vågar stå upp mot dessa personer. Man får förvänta sig personlig förföljelse, och det vet alla. De flesta väljer därför att hålla tyst.

Prata ur skägget: Vilka är alla som vet detta? Sedan i somras har dessa anklagelser haglat mot oss; ”alla känner”, ”många tycker”, ”man säger”. Klassisk härskarteknik att ställa oss anklagade i en JosefK situation, där det är omöjligt att bemöta kritiken sakligt.

Långt in på det nya året försökte jag stötta ordföranden där det så uppenbart brast i utförandet. Jag bifogar länkar till korrespondansen och förslagen som jag tipsade om. Med lång erfarenhet från projektledning var det mycket tidigt uppenbart för mig förmågan att organisera flödet av ärenden, sköta kommunikation av status och att ställa krav inte fanns hos ordföranden. Dessutom stod det klart redan på andra mötet att det inte fanns någon verklig budget i Socialnämnden. Även detta påpekades utan att ordföranden såg problemet i det.

Nu sägs det att vi har motarbetat ordföranden i ett år och att vi är sura för att en miljöpartist blev ordförande i nämnden… Det är ju kvalificerat skitsnack och osanning!

Jag, Moderaterna och alliansen tänker fortsätta med att driva ett fokus på ekonomisk styrning inom Socialnämnden i Hörby. Det finns ingen annan väg att gå oavsett hur mycket man slingrar sig på kroken och tycker det är obehagligt. Har man inte koll på styrningen av organisationen så kommer nämnden fortsätta att blöda pengar. Det har inget att göra med huruvuda det är en kvinna eller miljöpartist som sitter vid rodret.

Maila mig på perelis@perelis.se så skickar jag mailet ovan till dig så att du själv kan bilda dig en uppfattning.

3 svar på ”Miljöpartiet till angrepp på alliansens ledamöter med osanningar

 1. Lars Ahlkvist

  Nej, PerElis, det ar inte ”skitsnack och osanning” om Era trakasserier. Da hade inte jag och andra behovt reagera. Men det ar latt att hemfalla at fornekelse, och har man en annan agenda vill man forstas inte andra isg. Jag tanker aldrig sta upp for hot, trakasserier, forfoljelse och osanningar i politiken. Och darfor har jag ocksa sagt ifran om Dig och andra. Trakigt att Du och ett par till tar pa er ratten att forstora ett valfungerande samarbete som ni gjort.

  Svara
 2. Lars Eriksson

  Efter att lyssnat av Hörbypolitiken några månader på mycket nära håll som politiker, så måste jag säga att jag har två bilder.
  Den ena bilden verbaliseras av ord som hot, trakasserier, angrepp, lögner, förföljelser, kränkningar osv.

  Den andra bilden får jag som ersättare i socialnämnden. Jag har följt arbetet under hösten och jag måste säga att jag känner inte igen mej i din bild Lars. Visst finns det fel och brister, det har vi alla, kommunikationen är inte den bästa t ex. Politik är bl a diskussioner, förhandlingar och överenskommelser. Men arbetet i nämnden speglas inte av dina värdeord.

  Wikipedia säger så här om hot:
  ”Hot är förklaring om avsikten att använda obehagliga drastiska åtgärder eller våld. Hot kan användas som påtryckning. Det kan röra olaga hot, som är brottsligt.”

  Menar du att Per-Elis & Co har för avsikt att ”använda obehagliga drastiska åtgärder eller våld” mot sin ordförande, tjänstemän eller andra politiker?
  Jag måste säga att det låter minst sagt otroligt, som jag känner Per-Elis verkar han inte vara en våldsman, även om han är bra på ordkrig.

  Om man gör en så drastisk åtgärd som att försöka lägga ner en nämnd, så måste man vara beredd på politisk diskussion. Jag hade nog väntat mig högre diskussionsvågor.

  Därför krävs det ett förtydligande, officiellt eller privat, när och på vilket sätt dessa handlingar har använts. Vi måste komma vidare i arbetet och har mycket viktigare punkter att lösa.

  Svara
 3. Lina Sofie

  Heja Lars E, härligt med ett sakligt inlägg!!!

  Snälla dela med dig av det efterfrågade förtydligandet om du får några. Jag har bett om förtydliganden på många av Lars A:s utspel här på bloggen men har bara fått nya anklagelser som svar.

  Lars Ahlkvists taktik är fortfarande att komma med anklagelser som saknar grund så fort han kritiseras, det har vi sett flera gånger här på Per Elis blogg. Det är en mycket gammal härskarteknik som tyvärr fortfarande effektivt tystar många kritiker.

  Orden Lars använder beskriver varesig Per Elis eller det Per Elis står för, det kan alla förstå som läser denna blogg eller som pratar med honom. Lars retorik säger mer om honom själv än om någon han uttalar sig om och det är mycket ledsamt att vårt komunalråd beter sig på detta sätt gentemot sina medmänniksor.

  Lyckligtvis finns det de som ser igenom, ifrågasätter och som säger ifrån – heja heja!

  Lars A utgår från devisen att om man upprepar en sak tillräckligt många gånger så blir det en ”sanning” … men Lars, en lögn blir inte sann bara för att du får någon att tro på den – en lögn är alltid en lögn.

  /Lina Sofie

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.